Fotod: Tallinna linnavolikogu tähistas 25. aastapäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu praegune ja esimene koosseis tähistasid 25 aasta möödumist omavalitsuse taastamisest ning linnavolikogu esimesest istungist.

Linnavolikogu esimehed läbi 25 aasta allkirjastasid täna Tallinna raekojas ühispöördumise Eesti avalikkusele ja kohalikele omavalitsustele. «Veerand sajandit tagasi leidis aset omariikluse taastamise seisukohalt väga oluline poliitiline sündmus Eestis: poolesajandilise vaheaja järel toimusid 10. detsembril 1989 taas demokraatlikud, mitmemandaadilised kohalike omavalitsuste valimised,» öeldakse pöördumises. «Oleme saavutanud oma üldrahvalikke eesmärke tänu otsustavusele ja üksmeelele. Eesti Vabariigi 100. aastapäeva lähenedes kutsume mõtestama meie nüüdisaega, seades uusi suuri sihte.»

Pöördumisele kirjutas kümnest veerandsajandi vältel Tallinna linnavolikogu juhtinust alla üheksa.  Seejärel anti ajalooline dokument hoiule Tallinna Linnaarhiivi.

22. detsember on oluline daatum Tallinna linnavolikogu ajaloos: täpselt veerand sajandit tagasi pidas volikogu esimene koosseis raekojas avaistungi. Seda päeva tähistatakse alates 2007. aastast Tallinna vapipäevana. Detsembris möödub ka 110 aastat valimistest, mis tõid Tallinnas esmakordselt võimu juurde eestlaste esindajad. Tänasel sündmusel raekojas osalesid linnavolikogu esimese ja praeguse, kaheksanda koosseisu liikmed.

«Eesti Vabariik on meie rahva oma riik – Eesti omavalitsuste riik. Riigi ehitis püsib kindlalt vaid tugevatel omavalitsustel. Just omavalitsus hoiab alal tunnet, et meie riiki valitseb rahvas, et meil põhiseaduslikult kehtib rahva võim,» ütles kokkutulnuile aastast 2005 Tallinna volikogu juhtinud Vitsut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles