Tühjus jõululaadal - ostjaid pole, müüjad marus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile algas Saku Suurhallis jõululaat, kuhu kohale tulnud müüjad olid marus, sest laata on külastanud keskpäevaks umbes kümme inimest.

«Müüjatest pooled on lahkunud ja ülejäänud pakivad. Üles on seatud lava jõulumissi valimiseks, kuid pealtvaatajad puuduvad. Müüjad on ülivihased,» kommenteeris üks jõululaada külastaja.

Peipsi äärest tulnud sibulamüüjate sõnul olid nad sõitnud jõululaadale 4 tundi, kuid ei müünud praktiliselt midagi. Homme nad laadale tagasi tulla ei kavatse. Käsitöömüüja sõnul oli korraldaja lubanud laadale 10 000 külastajat ning osavõtutasu oli olnud võrdlemisi krõbe.

Kohapeal olnud müüjate sõnul oli hommikul kaupmehi 50 ringis, kuid osad loobusid juba hommikul. Kella 16 ajal, kui Postimees laadal käis, oli osalejaid alles kümne ringis. Külalisi oli kaupmeestest selgelt vähem.

Saku Suurhallis toimuva jõululaada korraldaja keeldus oma nime all esinemast, kuid tema sõnul on osalejaid vähe seetõttu, et tegemist on tööpäevaga. «Müüjad on nördinud seetõttu, et ostjaid on vähe. Ka mina olen kannatanud, sest minagi olen raha maksnud. Tunduvalt suuremat raha, kui nemad,» leidis ta.

«Homme esinevad näiteks Jaan Kirss, Jana Kask ja Erich Krieger. Turg kestab kella kuueni. Ma pean ikkagi siin olema, ma ei saa kedagi alt vedada. Kes tuleb, see tuleb,» kutsus korraldaja kõiki laadast osa võtma. 

Saku Suurhalli jõuluturg toimub 22.-23. detsembrini. Täna on turg avatud kell 8-20. Üritust korraldab Aikuto OÜ, mis reklaamib plakatil ennast omapärase koduleheküljega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles