Nädal loomaaias: jaapani makaagid uue üllatuse ootuses

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani makaak.
Jaapani makaak. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Möödunud rahvusvahelisel ahvipäeval oma nutikust proovile pannud jaapani makaake ootab aasta viimasel pühapäeval, 28. detsembril, ees uus üllatus. Sel päeval saabuvad loomaaeda jõuluvanad, kes toovad kinke nii neile, kui ka teistele loomaaialoomadele.

Esmaspäeval poegis troopikamajas Lõuna-Ameerika jõgede endeem jõerai. Ilmavalgust näinud kaks erinevat sugu poega paigutati esialgu väiksemasse akvaariumi, kus nende toitumisel on kergem silma peal hoida. Hiljem kolivad nad tagasi suurde ekspositsiooni vanemate juurde.

Teisipäeval lahkus üks Vana Maailma suurimaid närilisi Tallinna loomaaias sündinud ja siin pea 14 aastat elanud valgesaba-okassiga Tobian.

Kolmapäeval kolisid laste loomaaeda elama kaks noorukest siidikana kukke.  Neid «kassi karvaga» kanu on maininud juba Aristoteles. Euroopas peeti siidikana keskajal «šarlatankanaks», küüliku ja kana ristsugutiseks. Siidikana sulgedel puudub sulerood, nende hari sarnaneb mooruspuu-marjaga ning nende nahk, luud ja siseorganid on mustjaspruuni värvi.

Jõuluheateo tegid Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi 2. ja 3. klassi õpilased – nad kogusid jääkarutüdruk Nora toetuseks kokku 68 eurot ja 26 senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles