Preemiaks saadud kinkekaart nörritas õppurit

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinkekaart
Kinkekaart Foto: Tiina Kõrtsini

Tallinna Ülikooli doktorant lootis ülikoolilt saada oma doktoritöö eest 250 euro suurust rahalist preemiat, kuid pidi leppima Ülemiste keskuse kinkekaardiga.

«Kas sellise otsuse tegijad ei kujuta ette olukorda, milles minusugused on? Mul ei ole vaja lisaraha poest nodi ostmiseks, vaid selleks, et maksta üüri ja laste huviringe,» hurjutas anonüümseks jääv doktorant ülikooli.

Ülikool doktorandile preemiaks kinkekaardi kinkimist valeks ei pea. «Tegemist on Tallinna Ülikooli aasta parimate üliõpilastööde konkursi auhinnapreemiatega ning kinkekaartidena anti võitjatele rahalised auhinnad ülikooli otsusel ning kooskõlas konkursi statuudiga. Statuut määratleb auhinna suuruse rahalise väärtuse, kuid ei näe ette selle maksmist palgalisana,» selgitas Tallinna Ülikooli kommunikatsiooni peaspetsialist Krista Must.

«Üliõpilastööde konkursil võistlesid omavahel erinevates katergooriates 2013/2014. aastal kaitstud bakalaureuse-, magistri- ja doktoritööd, mille autorid ei ole reeglina ülikooli töötajad,» lisas ta.

Ülikooli sõnul neil Ülemiste keskusega kinkekaartide ostmiseks eraldi lepingut ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles