Saksa lahkumisteade hämmastas Savisaart

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat ajast, kui Tallinn alles kandideeris Euroopa kultuuripealinnaks.
Plakat ajast, kui Tallinn alles kandideeris Euroopa kultuuripealinnaks. Foto: Peeter Langovits.

SA Tallinn 2011 Kultuuripealinna nõukogu esimees Edgar Savisaar avaldas hämmingut seoses Katrin Saksa teatega, et ta lahkub kultuuripealinna nõukogust.

«Katrin Saks pakkus tõesti välja, et juhatust tuleks Jaanus Rohumaa arvel suurendada,» tunnistas Savisaar Raepressi vahendusel.

«Aga juhatus oli algusest peale kavandatud ühe liikmega ja seetõttu ei näinud Kultuuripealinna SA Nõukogu vajadust seda laiendada.»

Savisaare sõnul lahendas nõukogu küsimuse hääletamise teel ning tulemusega 7:4 ei leidnud Katrin Saksa ettepanek toetust.

«Saksal ei olnud hääletamisele pretensioone ja ta ei teinud ka koosolekul oma rahulolematuse kohta mingit avaldust,» lisas Savisaar.

Linnapea ja sihtasutuse nõukogu esimees Savisaar toonitas, et kultuuripealinn vajab praegu rahulikku arengut.

«Seni on sihtasutust juhitud seda politiseerimata ja mul on väga kahju, kui nüüd külvatakse segadust sihtasutuse ümber.»

Savisaar ütles, et kedagi ei hoita vägisi sihtasutuse nõukogus ja kui Katrin Saks soovib sealt lahkuda, siis arvatakse ta muidugi nõukogu koosseisust välja.

Sotsiaaldemokraat Katrin Saks astus täna tagasi kultuuripealinna projekti vedava sihtasutuse nõukogust, protesteerides nii Tallinn 2011 projekti Keskerakonna kontorist juhtimise ning ekspertide arvamuse allasurumise vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles