Aastavahetus Vabaduse väljakul: East 17 ja seitse minutit saluuti

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: SCANPIX

Vabaduse väljakul toimuval aastavahetuspeol saab linnarahvas nautida kontsertprogrammi, kus kõige kuulsam esineja on East 17. Keskööl toimub Harjumäel ilutulestik.

Vabaduse väljakul toimub aastavahetuspidu on kõigile tasuta ja selle eesmärgiks on pakkuda linnaelanikele ja -külalistele võimalust tähistada linna esindusväljakul meelelahutusprogrammiga uue aasta saabumist. Laval esinevad ansamblid East 17 ja Shanon, linnarahva meeleolu hoiab üleval õhtujuht Meelis Sekk.

Keskööl toimub Harjumäel ilutulestik, mis kestab enam kui 7 minutit. Laskude koguarv on 6809 tähepommi, mis avanevad taevalaotuses erinevate suuremate ja väiksemate efektidena.

Hinnanguliselt käib õhtu jooksul ürituselt läbi kuni 10 000 inimest, mistõttu ürituse ajal tagab avalikku korda turvafirma. Liiklejate ohutuse mõttes on liiklus Pärnu maanteel, Estonia ja Kaarli puiesteel Vabaduse platsi ümbruses tavaliiklejatele suletud alates 31.12.14 kella 23.30-st kuni 1.01.2015 kella 00.30-ni.

Liikluseks on suletud ka Komandandi tee 31.12.2014 kella 21.30-st kuni 1.01.2015 kella 01.00-ni. Läbipääs tagatakse ühistranspordile (kuid mitte taksodele) ja operatiivteenistuste sõidukitele. Liiklust reguleerivad OÜ Meeskond Security liiklusereguleerijad. Kogu ürituse toimumise aja viibivad kohapeal ka politsei ja kiirabi.

Vabaduse väljakule uut aastat vastu võtma tulnutel palutakse isiklik pürotehnika ja klaastaara koju jätta, sest rahvamassis ja peosaginas võivad need olla ohtlikud nii teile kui ka teid ümbritsevatele inimestele.

Vabaduse väljakul aastavahetuse kontsertprogrammi algab 31. detsembril 2014 kell 22.30 ja lõpeb 1. jaanuaril 2015  kell 1.30. Vabaduse väljaku aastavahetuspidu korraldab Tallinna Kesklinna Valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles