Vaata, millised on Tallinna kõige soodsamad taksofirmad!

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas sõitvate taksode keskmine hind on ligikaudu 48 senti sõidukilomeetri kohta, soodsaim takso sõidab sellest 14 senti odavamat.

Kõige soodsam on sõita Inter Taksoga, kes küsib sõidukilomeetri eest 35 senti ja sisseistumistasuna 2,05 eurot. Lennujaama sõiduks kuluks selle taksofirma teenuseid kasutades 3,5 eurot ja Nõmme turule sõites 4,7 eurot.

Inter taksole järgnevad Rahva Takso, Uus Takso, Sinu Takso ja viimasena A.A. Takso, kellel on kõige soodsam sõidukilomeeter, kuid eelolevatest mõnevõrra kallim sisseistumistasu. A.A. Takso teatab muuhulgas enda koduleheküljel, et nende taksod teenindavad ainult sularahas, sellist praktikat kasutavad mitmed teisedki odavama sõiduhinnaga taksofirmad.

Kõige odavama takso väljaselgitamiseks arvestasime taksode hinda kahel maksruudil, mis mõlemad algasid Solarise keskuse kõrval olevast bussipeatusest. Esimesel juhul siirdusime Nõmme turu juurde, mis asub 7,6 kilomeetri kaugusel. Teisel juhul tuleb taksol sõita lähemale, mööda Tartu maanteed lennujaama, see distants on 4,1 kilomeetrit pikk. Sõiduhindade arvestamisel kasutasime taksode päevaseid tariife.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles