Wild Places : : Mountain - Külli Roosna & Kenneth Flak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wild Places : : Mountain - Külli Roosna & Kenneth Flak
Wild Places : : Mountain - Külli Roosna & Kenneth Flak Foto: Kultuurikava.ee

Wild Places : : MOUNTAIN


Külli Roosna & Kenneth Flak


The Wild Places Trilogy tegeleb meie aja ilmselt ühe tähtsama probleemiga: inimkonna suhtega oma sügavas kriisis olevasse keskkonda, mis avaldub kolme lavastuse näol: Mountain (Mägi), City (Linn), Body (Keha). Lavastused esietenduvad perioodil 2015-2017.



Næssi and Lovelocki järgi ei saa me enam jätta tähelepanuta seda, et looduslikud resursid on piiratud ja nende liigne eksploateerimine toob kaasa tagajärjed. Ökosüsteemi kõigi osade ellujäämine sõltub terviku üldisest tasakaalust.



Trioloogia esimese lavastuse meeskonna prooviperiood algas matkaga Norra mägedesse, kus kolm esinejat ja valguskunstnik süüvisid mägismaa esitatavatesse väljakutsesse. Toorest loodusest saadud kogemused said lavastuse loomise aluseks. Ekstreemne eikellegi maa, karm ilu ja kõhe tühjus jätavad inimese täielikult looduse meelevalda. Lavale jõuab detailide ja seosterikas koreograafia, muusika, visuaal ja valgus. Vastastikkuse sõltuvuse fenomeni võimendab interaktiivne tehnoloogia, mis on kavandatud helilooja Joseph Hyde' poolt tihedas koostöös koreograafide ja valguskunstnik Thomas Dotzleriga.



Koreograafia:

Külli Roosna ja Kenneth Flak


Esitajad:

Kenneth Flak, Petras Lisauskas ja Külli Roosna


Valguskujundus:

Thomas Dotzler


Helilooja:

Joseph Hyde


Kostüümid:

Asalia Khadjé


Dramaturg:

Thomas Falk


Produktsiooni mänedžer:

Johanna Korgel


Pikkus

: 60'


Esietendus:

6. veebruar 2015 CaDance Festivalil, Haagis, Hollandis


Toetajad:

The Norwegian Arts Council, Fund for Sound and Image (Norra), Dutch Ministry of Culture and Education (Holland), Eesti Kultuurkapital (Eesti).



Etendused Tallinnas:

11 & 12 veebruar 19:00 Vaba Laval


Wild Places : : MOUNTAIN

etendub Vaba Lava kuraatorprogrammi raames.



Rahvusvaheliselt aktiivsed koreograafid ja tantsijad Külli Roosna (Eesti) ja Kenneth Flak (Norra-Eesti) on teinud koostööd alates 2008. aastast. Nii oma enda lavastuste puhul, kui teiste koreograafide töödes osaledes, on nad huvitatud lugudest ja tehnoloogiatest, mis kasvavad välja keha liikumisest ja selle asetumisest mingisse keskkonda. Oma töödes on koreograafid uurinud laia teemade ringi, alates antiiksest Norra mütoloogiast (“Jumalate juures”) ja lõpetades internetikultuuri (“The Chinese Room”, “Swarm Lake”) ning totalitaarsete režiimidega (“The Wolf Project”). Nende tööde keskmes on tantsiva keha võimalused ja piirangud, mis on pidevas dialoogis digitaalse tehnoloogia ja erinevate diskursustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles