Uus vene kultuur Eestis (UVKE) esitleb: „Timur Novikov. Nullobjekt”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus vene kultuur Eestis (UVKE) esitleb: „Timur Novikov. Nullobjekt”
Uus vene kultuur Eestis (UVKE) esitleb: „Timur Novikov. Nullobjekt” Foto: Kultuurikava.ee

Sel ajal, kui Eestis võideldi 1980ndate teisel poolel fosfooritehaste vastu ja iseseisvuse eest, elavnes Leningradi põrandaalune avangard skene, kus nõukogude korra opressiivse haarde järk-järguline ähmastumine ja lagunemine lõi pinnase uuteks ideedeks ja esteetiliseks eksperimenteerimiseks. Sündisid liikumised nagu „Uued kunstnikud”, „Uus teater”, ansambel „Kino”, Andy Warholi saatis Novikovile suppi ja John Cage käis Assa liikmetega Leningradis performance’id tegemas, toimusid esimesed reivid (Gagarin Party), eksperimenteeriti narkootikumidega. „Timur Novikov. Nullobjekt” kirjeldab seda Tallinnast kõigest 400 km kaugusel toimunud keemist läbi ühe selle skene juhtfiguuri Timur Novikovi kirju ja pöörete rohke elu.



Filmile järgneb diskussioon filmi ressižööri Aleksandr Šeini ja nüüdsest Tallinas resideeruva vene kultuurikriitiku Artemi Troitskiga.





UVKE tänab Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutust Meie Inimesed (MISA), kino Sõprust ja Temnikova & Kasela galeriid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles