Fotod: uue trammi esitlus ja ristimine

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustas Tallinna Linnatranspordi AS uut trammi, millele pandi nimeks Moonika.

Üleeile öösel Tallinna jõudnud trammi kokkupanekuks ja seadistamiseks on siia sõitnud kümmekond Hispaania ühissõidukite tootja CAF töötajat, kes trammi kallal öö läbi askeldasid.

Keskpäevaks oli kõik korras ning tramm põhimõtteliselt sõiduvõimeline. Sõitudega oodatakse siiski uue aasta alguseni, kui algab trammi testimine ja trammijuhtide väljaõpetamine.

Samuti vajab kontrollimist see, kas kogu rööbastee on uutele trammidele sobiv. Nii näiteks tuli Pärnu maantee trammidepoo valvurimajake veidi kitsamaks ehitada, sest uus tramm poleks sealt muidu mööda mahtunud.

Viga tekkis sellest, et projekteerijad lähtusid teadmisest, et trammi pöörderaadius on 19 meetrit. Ei osatud arvestada aga sellega, et trammidepoo alale sisenemisel teeb rööbastee S-kujulised looked ning seal tuleb arvestada pöörderaadiust mõlemal pool. Nii ei jäänudki muud üle, kui valvurimaja moodsa trammi järgi kohandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles