Linnavolikogu võttis vastu Tallinna tuleva aasta eelarve

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavolikogu võttis lõppeva aasta viimasel istungil vastu tuleva aasta linnaeelarve.

Täna viidi läbi eelarve kolmas lugemine. Järgmise aasta eelarve maht on 529,2 miljonit eurot ehk sama suur kui tänavune linnaeelarve koos kahe lisaeelarvega. Võrreldes 2014. aasta põhieelarvega summas 502,8 miljonit eurot, suurenes uus eelarve enam kui viis protsenti.

«Sel eelarvel on kolm eesmärki: toetada Eesti majanduskasvu, luua töökohti ja võidelda kõrgete hindadega – mida kõike me ka teeme. Võib vaielda selle üle, kas need eesmärgid on õiged või valed, aga sellised eesmärgid on meie valijad meile seadnud ja nende nimel me töötame,» ütles linnapea Edgar Savisaar.

Järgmise aasta lubaduste seas on igale lapsele munitsipaallasteaias koha tagamine. Selleks alustatakse kolme hoone renoveerimist ja paigaldatakse täiendavalt moodulrühmi olemasolevate lasteaedade juurde, samuti jätkatakse osaajalist lapsehoiuteenuse osutamist. Alustatakse Pääsküla gümnaasiumi põhjalikku remonti ja tellitakse kolme kooli renoveerimisprojekt. Kalevi spordihalli tervikrenoveerimise tulemusel lisandub Tallinnasse nüüdisaegne spordihoone, plaanis on alustada ka Sõle spordikompleksi ehitust. Valmima peab Kultuurikatel ja Kadriorgu kerkima mälestusmärk Jaan Poskale. Viru tänav muudetakse Harju tänava eeskujul jalakäijatele ühetasapinnaliseks alaks. Paraneb tänavavalgustus ja teede seisund.

Linnaeelarve kolmandaks lugemiseks laekunud muudatusettepanekutest toetasid linnavalitsus ja volikogu rahanduskomisjon kuut ettepanekut. Need aga ei suurendanud eelarvemahtu, vaid tõid kaasa kulutuste ümberpaigutusi. Suurim täiendav summa  – 700 000 eurot – otsustati eraldada sotsiaalhoolekande-  ja kultuuriasutuste töötajate palgatõusuks. Lisaraha läheb ka lasteaedade remondiks, ettevõtlusinkubaatoritele, spordiprojektidele, teede rekonstrueerimiseks ja botaanikaaiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles