Tallinna linnavolikogu suurimad puudujad ja usinamad volinikud!

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu saal
Tallinna linnavolikogu saal Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Täna toimuv Tallinna linnavolikogu istung on aasta viimane ning seetõttu on paslik võtta kokku volinike tööd kajastav statistika. Enim puudus istungitelt keskerakondlane Irina Embrich.

Tänavu on Tallinna linnavolikogu pidanud 22 istungit, millest on enim puudunud Irina Embrich (Keskerakond), Yoko Alender (IRL, alates oktoobrist RE) ja Priit Värk (IRL). Ainult ühest volikogu istungist on puudunud Iivi Eenmaa (RE), Hanno Matto (SDE), Jaak Uudmäe (IRL) ja Toomas Vitsut (KE).

Irina Embrich (puudunud 11 korral) ütles, et tema volikogu istungitelt puudumise põhjuseks on olnud võistlustel või laagrites viibimine.  «Kui ma olen olnud Tallinnas, siis olen kõigil päevadel kohal olnud,» sõnas Embrich

Yoko Alender oli hõivatud pere ja päevatööga. «Mul on olnud selline aasta, kus kohustusi on olnud väga palju ja päevatöö on nõudnud välisvahetustes viibimist. Olgem ausad teatud kogemuse põhjal on tulnud tõdeda, et targem on olla päevatööga seotud kohustuste juures või pere juures, mitte lasta linnapeal enda aadressil mõnitusi pilduda,» kommenteeris Yoko Alender oma kümmet puudumist.

«Jaanuarist loobun oma päevatööst kultuuriministeeriumis ja püüan volikogu tööst täiel määral osa võtta. Loomulikult on see puudumiste arv patt,» lisas Alender.

Mitte ühegi ettekande, kaasettekande, kõne, sõnavõtu või küsimusega ei ole hakkama saanud Aleksander Ztankevitš, Heidy Tamme, Vjatšeslav Prussakov, Aleksei Semjanov, Kaie Kõrb ja Nelli Provalova. Kõik eelolevad isikud kuuluvad Keskerakonda ja on osalenud ligi 80% istungitest, mis näitab tugevat parteidistsipliini.

«Kas te mõtlete, et kui näiteks Märt Sults ütleb midagi, siis mina pean temaga diskuteerima? Sults on nii tore jutumees, et mina ei hakka temaga polemiseerima seal. Mulle ei meeldi esitada küsimusi, nagu seda teeb Tarmo Kruusimäe. Ma ei ütle, et ma ei ole osalenud eelnõude ettevalmistamises, aga ma ei esine,» kommenteeris Keskerakonna fraktsiooni liige Vjatšeslav Prussakov oma kasinat aktiivsust saalis.

Sõna võtma on kõige agaram olnud Tarmo Kruusimäe (IRL), kes on pidanud volikogus 85 kõnet ja esitanud 216 küsimust. Ants Leemets (RE) on üles astunud 43 kõne ja 112 küsimusega ning Jaak Juske (SDE) vastavalt 26 ja 97 korral. Kõnetooli on sageli läinud ka keskerakondlased Leonid Mihhailov (49 korda) ja Märt Sults (46 korda).

Isamaa- ja Res Publica fraktsiooni liikme Tarmo Kruusimäe sõnul ta spetsiaalselt statistika pärast ei pinguta. «Kõnemehe tiitel ei ole asi, mille poole pürgida, kuid raske on mõista ka inimesi, kellel üldse pole midagi öelda,» sõnas Kruusimäe.

Istungite käigus on menetletud 254 eelnõu, millest on tagasi võetud kuus ja jäänud volikogu toetuseta 16. Linnavolikogu on kehtestanud 34 uut määrust ja langetanud 196 otsust. Kui täna võtab volikogu vastu 2015. aasta linnaeelarve, siis on see tänavune 197. otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles