Sotsid: linnapea teleklipi rahastamine vajab kontrollimist

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vadim Belobrovtsev, Jaak Juske ja Anto Liivat
Pildil Vadim Belobrovtsev, Jaak Juske ja Anto Liivat Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon pöördub 35 000 eurot maksumaksja raha kulutanud jõulutervitusega teleklipi rahastamise õiguspärasuse kontrollimiseks Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni poole.

«Soovime komisjonilt hinnangut, kas linnavalitsuse jõulutervituse puhul, kus linnapea kehastub supermeheks, on tegemist linnapea poolse olulise linlaste informeerimise või Keskerakonna esimehe valimiskampaaniaga riigikogu valimisteks,» ütles Tallinna volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat.

«Lisaks palume kontrollida, kas reklaami tootmiseks korraldati riigihangete seaduse nõuetele vastav hange, millised olid hanke tingimused ja kes olid teised pakkujad. Samuti soovime hinnangut, kas hanke võitis kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega pakkumus,» ütles Anto Liivat.

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni ülesandeks on kontrollida erakondade, aga ka valimistel osalevate valimisliitude ja üksikkandidaatide raha hankimise ja kulutamise seaduslikkust ning muude erakonnaseadusest tulenevate reeglite täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles