Vagunite sodijad võivad rongide sõiduplaani muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täissoditud rong.
Täissoditud rong. Foto: Uwe Gnadenteich

Elektrirongid on juba aastaid kimpus grafitirünnakutega, mistõttu ei saa 2013. aastal Eestisse saabuvaid uusi elektrironge tõenäoliselt enam lõpp-peatustesse jätta, mis aga tähendaks graafikumuudatust reisija kahjuks.

ASi Elektriraudtee avalike suhete juhi Norbert Kaareste sõnul on grafitihuligaanide sodimine rongidele aegumatu probleem ja ühe vaguni puhastamiseks kuluvat viiekohaline summa, kirjutas Õhtuleht.

Ronge ei sodita aga Tallinnas, vaid lõppjaamades, kus nad öösel seisavad.

Kuna probleem on vana ja igihaljas, siis tuleb firmal juba varakult mõelda, mida teha 2013. aastal, kui Eestis hakkavad sõitma tuttuued elektrirongid.

«Tõenäoliselt me ei jäta lõppjaamadesse enam ronge, mis tähendab, et Riisipere, Paldiski ja kõik lõppjaamades elavad inimesed pääsevad hiljem tööle, kuna rongid jõuavad nendeni hiljem, sest nad stardivad Tallinnast,» arvab Kaareste ning lisab, et see ei ole hea lahendus, kuid rahaliselt sellist kuritegevust firma taluda lihtsalt ei jõua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles