Video: vaata, mis saab Rotermanni kvartalis asuvast kuivatist

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartal. Elevaatorhoone.
Rotermanni kvartal. Elevaatorhoone. Foto: Toomas Tatar

Rotermanni kvartalis plaanitakse renoveerida R2 hoone, mis on tuntud ka Elevaatori nime all. Vaata videost hoone välisilmet!

Roterman City - R2 (Elevaator) from Rotermann City on Vimeo.

Elevaatori hoone valmimist on oodata 2015 lõpuks. Selle 135 meetri pikkuse hoone puhul jätkub sama arhitektuurne trend, mida on kasutatud ka teiste hoonete taastamisel Rotermannis. Hoone esimestele korrustele on planeeritud rajada kauplused ja restoranid ning ülemistele korrustele bürood.

Elevaatori hoone esimesele korrusele rajatakse kõrgete lagedega kaubanduspinnad ja ülemistele korrustele ning Ahtri tänava poolsesse otsa tulevad büroopinnad. «Nii kaubandus- kui büroopindade vastu on olnud suur huvi.  Rotermanni kvartalis väärtustatakse  elukeskkonda, arhitektuuri ning turvalisust mis tõttu on Rotermann jätkuvalt autovaba ja kogu parkimine toimub maa-all,» sõnas Rotermann City turundusjuht Ander Sõõrumaa.

Lisaks eelolevale on 2016 aasta suveks Rotermannis valmimas uus hoonetekompleks suurusega 25 000 ruutmeetrit, mille raames renoveeritakse kunagine Rotermanni rukkiveski, jõujaam ja katlamaja. Arhitektuurselt erilised kivimüürid kombineeritakse modernsete klaasist fassaadidega. «Ülemistele korrustele ehitatakse 41 korterit, mille vastu on olnud suur huvi ja 70% korteritest on juba broneeritud,» ütles Sõõrumaa.

Elevaatori renoveerimise käigus tekib Rotermanni platsilt läbimurre Elevaatorhoone alt Hobujaama tänavale. Moodustub mugav jalakäijate ala ja kvartal muutub ligipääsetavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles