Tallinna linnaliinidel lõpeb bussirongide ajajärk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi AS-i uued bussid.
Tallinna Linnatranspordi AS-i uued bussid. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnaliinidel lõpeb tänavu 31. detsembril bussirongide ehk bussi ja järelhaagise kombinatsiooni kasutamise ajajärk, vahendab BNS.

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) eelkäija Tallinna Autobussikoondis (TAK) soetas 1999. aastal 20 bussirongi, mis hakkasid sõitma Lasnamäe liinidel niinimetatud Lasnamäe kanalis ehk Laagna teel, ütles TLT pressiesindaja Urmas Tooming.

«Kuna seal oli väga suur sõitjatemaht ning liigendbusside sõiduintervallid läksid juba väga lühikeseks, siis otsitigi võimalusi, kuidas niisuguste mahtudega hakkama saada,» selgitas Tooming. «Kui sai teatavaks, et on võimalik soetada bussirongid, mis mahutavad rohkem sõitjaid kui liigendbussid, siis otsustaski TAK osta 20 niisugust bussirongi,» lisas Tooming.

Toomingu sõnul näitas praktika, et bussirongide ostmine oli majanduslikult õige otsus ning need tasusid end igati ära. «Praegu sõidab Lasnamäe liinidel veel kuus bussirongi. 15 aastat väga intensiivselt tööd teinud bussirongid on niisuguses seisus, et nende remondikulud on paisunud väga suureks ning ei ole enam majanduslikult otstarbekas neid remontida,» tõdes Tooming.

Seetõttu lõpebki tänavu 31. detsembril bussirongide ajajärk Tallinnas ning nende haagised lähevad pärast vajalike osade, nagu näiteks istmete eemaldamist vanarauaks.

Tallinna linnaliinidel sõitvad bussirongid valmisid Scania ja Šveitsi bussitootja Hess koostöös Tartus firma Baltscan koostetehases, mis on praeguseks oma tegevuse lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles