Yann Tiersen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yann Tiersen
Yann Tiersen Foto: Kultuurikava.ee
Märtsis esineb Rock Cafes tõeline helivõlur Yann Tiersen!


5. märtsil 2015 esineb Rock Cafes üliandekas muusika ja helilooja Yann Tiersen - mees, kes on eelkõige tuntud tänu oma melanhoolsele, eksperimentaalsele ja raskesti kategoriseeritavale muusikale. Piletid kontserdile on juba müügil Piletilevis.



Yann Tiersen alustas klaverimänguga juba nelja-aastaselt. Kuuendaks eluaastaks oli ta õppinud mängima ka viiulit. Teismelisena vahetas ta viiuli kitarri vastu ning pani aluse rock-bändile, kuid see ei kestnud kaua ning Yann leidis end taas üksi, mööda enda omapäraseid muusikaradu rändamas.



Tänases päevaks on Yann Tiersen väga edukalt loonud filmimuusikat, teinud koostööd erinevate artistidega ning salvestanud stuudioalbumeid. Heliloojaks ta end ise nimetada ei luba, kuid tema looming on tihtipeale olnud sobivaks helitaustaks erinevatele filmidele. Tuntuimad neist on kindlasti “Amélie” (2001) ning “Good Bye, Lenin!” (2003). Nii mõnelgi juhul on filmimuusika edu lausa varjutanud filmi enda oma.



Stuudioalbumeid on ta välja andnud kokku kaheksa, värskeim ilmus aastal 2014 ja kannab pealkirja “∞” (Infinity). Selle albumi esitlustuuri raames Tiersen Tallinnasse jõuabki. Kogu tema muusikat läbib mitmekesine instrumentide kasutus ning tihtipeale tekitab mees helisid väga ootamatute esemete kaasabil.



Tierseni ebatavalisus väljendub ka muusikaväliselt. Sel suvel näiteks võttis ta ette 1000km pikkuse jalgrattamatka Prantsusmaal, peatudes väikestes plaadipoodides, jagades autogramme ja esitades oma muusikat.



Yann Tiersen’i kontsert toimub 5. märtsil Rock Cafes. Piletid hinnaga alates €29 on juba saadaval Piletilevis!



Vaata ja kuula:


Yann Tiersen - Meteorites https://www.youtube.com/watch?v=m0fKjdVn8sA


Yann Tiersen - La Plage https://www.youtube.com/watch?v=ReLllNkqcxw


Yann Tiersen - La Valse D’Amelie https://www.youtube.com/watch?v=Dyo4tNwNIvQ



http://yanntiersen.bzh/


https://www.facebook.com/yanntiersen.official

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles