VOLK & BELLA – ''Kaks neitsit'' / ''2 neitsit''

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VOLK & BELLA – ''Kaks neitsit'' / ''2 neitsit''
VOLK & BELLA – ''Kaks neitsit'' / ''2 neitsit'' Foto: Kultuurikava.ee
10 ASJA (mida elus veel nägema peab) ESITLEB:


Volk ja Bella – Eesti esimeses sit-down komöödias „Kaks neitsit“


Mis sulle meenub seoses Peeter Volkonskiga? Mida sa mäletad Onu Bellast? Aga neist koos?


Kas teadsid, et nad on abielus juba aastast 1991? Esimene meeste ametlik kooselu Eestis. 23 aastat enne kooseluseadust.



Volk ja Bella, kaks neitsit (eelkõige tähtkujult), tulevad koos parimatele lavadele ja aktiviseerivad täiesti pöörased mälestused.



See on asi, mida sa pead enne surma nägema. Ah, et enne kelle surma? Pole tähtis!



Õhtu taaselustab meeste ühise valimiskampaania aastast 1994, kultusvideote valmimislood ning rariteetsed  90-ndate alguse sketšid, nagu meeste omavaheline abiellumine 1991. aastal. Esimene meeste ametlik kooselu Eestis. 23 aastat enne kooseluseadust.



„Kuna praegu on selline stand-up komöödiate laine, siis me otsustasime teha midagi teistmoodi“, ütles Peeter Volkonski. „Esiteks, mitte üksinda vaid kahekesi ja mitte stand-up vaid seda võiks nimetada pigem sit-down komöödiaks“, lisas Volk.



Laval:

Peeter Volkonski

, näitleja, muusik, poeet, tõlkija, vürst, neitsi.


Igor Maasik,

„Onu Bella“, keemiaõpetaja, neitsi.



Lisakommentaare:


Märt Avandi:

„Onu Bella, Volk ja Miilius on ikoonid. Nad võivad ausalt öeldes ükskõik mida teha, andekalt ja vaimukalt või siis üldse mitte. Mõlemal juhul on hea.“


Ott Sepp: „

Volk ja Bella. See mida nad teevad, see on nagu mingi arusaamatu satiir. Lihtsalt tehtud, aga aru saab alles kolmandas plaanis.“


Jan Uuspõld:

„Volk karjus lavalt rahvale: „Ütle redel!“, mille peale publik ütleski ja Volk vastas: „Su s*tt on vedel!“. Onu Bella võttis aga noorelt vabariigilt süütuse. See, kui nad koos üles astuvad –  Volk ja Bella – sellest saab mingi eriliselt huvitav õhtu.“



VIDEO

:

  „Sa oled hea“ (1991)

Tartu PER büroos olid just Peeter Volkonski ja Onu Bella need, kes hoolimata kehtivast seadusandlusest juba aastal 1991 paari pandi. Vahur Kersna toimetamisel valminud videot ei ole enamik inimesi üle 23 aasta näinud. Videos teevad kaasa Matti Milius ja Heli Vahing. Videos kõlab Eugen Feliciuse suurepärane lugu „Sa oled hea, sa oled väga hea“.



Vaata videot - http://youtu.be/lsC46b6l2_I

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles