Galerii: «Solidaarsuse» mälestuskivi ning Chopini pingi avamine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaduse väljakul avati taasiseseisvumispäeval pidulikult mälestuskivi, mis jääb meenutama Poola rahvaliikumise «Solidaarsus» 30.aastapäeva ning Tallinna Chopini pink.


Mälestuskivi avamine on seotud vaba sõltumatu ametiühinguliikumise «Solidaarsus» tekkimise 30.aastapäeva tähistamisega, Gdański laevatehases toimunud streigi ja Gdański kokkulepete sõlmimise aastapäevaga.

Poola saatkonna kingitud Chopini pink mängib muusikat, mis on pärit Chopini ainsatest kontsertidest klaverile ja orkestrile: larghetto esimesed taktid kontserdist nr.1 e-moll op. 11 ja samuti larghetto kontserdist nr.2 f-moll op. 21.

2010. aastat tähistatakse Fryderyk Chopini aastana, kuna möödub 200 aastat kuulsa helilooja ja pianisti sünnist. Paljudes riikides, kus asuvad Poola diplomaatilised või kultuuriesindused ning leidub Chopini loomingu austajaid, on kutsutud kokku korralduskomiteed, mille ülesandeks on heliloojale pühendatud muusika-, teadus- ja kultuuriürituste kureerimine. Eestis on Chopini Aasta patrooniks Evelin Ilves.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles