Savisaar: Tallinnale oli lõppev aasta tegus ja ambitsioonikas

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare pidulik vastuvõtt diplomaatilisele korpusele.
Edgar Savisaare pidulik vastuvõtt diplomaatilisele korpusele. Foto: Tallinna pressiteenistus

Lõppev aasta oli Tallinnale tegus ja ambitsioonikas, ütles linnapea Edgar Savisaar raekojas diplomaatilise korpuse pidulikul vastuvõtul.

«Linnaelanike arv kasvab! Seda juba üle kümne aasta järjest, aga alates 2013. aastast - tasuta ühistranspordi aastast - lausa märkimisväärselt,» ütles Savisaar.

Ta rõhutas, et nüüd juba kaks aastat toiminud tasuta ühistransport on oma jätkusuutlikkust tõestanud. «Euroopas on tekkinud üha enam linnu, mis meie kogemusest õppimas käivad  ja ka meie eeskuju järgivad,» vahendas linna pressiteenistus Savisaare sõnu.

Savisaare sõnul on Tallinn lõppeva aasta jooksul oma rahvusvahelist suhtlemist tublisti laiendanud. «Lisaks juba traditsiooniks saanud kultuurisündmustele sai alguse rahvusvaheline muusikafestival Tallinn – Tel Aviv Mustonenfest, Tallinnas toimusid Malaisia kultuurifestival, Hispaania Maailma Festival ja palju teisi rahvusvahelisi sündmusi.»

Savisaar tõdes, et paljud ettevõtmised on saanud teoks või omandanud rahvusvahelise värvingu tänu Tallinnas tegutsevatele saatkondadele. «Suur aitäh teile tulemusliku koostöö eest!»

Linnapea lisas, et Tallinn on suurendanud ka oma rolli rahvusvahelistes organisatsioonides, olles neist kahe – Läänemere Linnade Liidu ja Rahvusvahelise Linnaarengu Assotsiatsiooni INTA - juhtkonnas. «Mul on heameel märkida, et järgmise aasta algul toimub INTA maailmakongress Tallinnas!»

«Tallinn on otsustanud kandideerida aastaks 2018 Euroopa Rohelise pealinna tiitlile - nüüd algab ettevalmistuste etapp, mis saab järgnevateks aastateks meie prioriteediks,» ütles Savisaar. «Loodame selles protsessis teie kõigiga koostööd teha.»

Savisaare sõnul jätkab Tallinn elanike heaolu eest seismist. «Valmimas on õdede ja arstide maja, mis peaks saama stiimuliks kvaliteetse ja vajaliku tööjõu Tallinnasse jäämiseks. Uuel aastal alustame õpetajatele mõeldud munitsipaalmaja projekteerimist,» ütles Savisaar. «Panustame sellele, et järgmise aasta lõpuks oleks igal väiksel tallinlasel lasteaiakoht, et tänavad oleksid valged ja teed korras. Suurima rahvusvahelise spordisündmusena toimuvad järgmise aasta  märtsis uues, sel aastal valminud unikaalses Tondiraba jäähallis juunioride iluuisutamise maailmameistrivõistlused.»

Linnapea avaldas lootust, et Tallinn on saanud siin resideerivatele suursaadikutele ja diplomaatidele heaks ja turvaliseks koduks. «Teie ettepanekud ja kogemused meie ühise elukeskkonna veelgi paremaks muutmiseks on alati teretulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles