Seaküla Simsoni lehm jõudis Koplisse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiva Karjamaa pargi ehteks on Seaküla Simsoni loodud lehmaskulptuur.
Valmiva Karjamaa pargi ehteks on Seaküla Simsoni loodud lehmaskulptuur. Foto: Toomas Huik

Skulptor Simson Seakülast toimetas täna Tallinnasse betoonist lehmaskulptuuri, mis hakkab kaunistama septembri alguses valmivat Karjamaa parki.


Põhja-Tallinnasse Karjamaa asumisse rajatav park hõlmab endise lasteaia territooriumi aadressil Karjamaa 3. «Juba 1930 aastate lõpus koostatud Karjamaa elurajooni rekonstrueerimise kava kohaselt oli asumi keskossa park kavandatud, kuid paraku jäid need plaanid tookord teostamata,» rääkis abilinnapea Deniss Boroditš.

Ta lisas, et viimaste aastate jooksul muutus seal asunud tühi lasteaiahoone prügilaks, asotsiaalide ja huligaanide pesitsemiskohaks. «Nüüd on aastaid amortiseerunud hoone varemete all seisnud ala korrastatud ja septembri alguseks saab Tallinn taas ühe pargi võrra rikkamaks. Seaküla Simsoni loodud veiseskulptuur annab Karjamaa pargile mõnusa aktsendi ja meenutab aegu, mil Kopli poolsaarel linnakodanike piimalehmi karjatati,» ütles abilinnapea.

Parki rajatakse mänguväljakud 2-6-aastastele ja 7-15-aastastele lastele ning fitness-ala täiskasvanutele. Pargi projekteeris arhitektuuribüroo Järve & Tuulik. Pargi rajamine läheb maksma neli miljonit krooni, millest skulptuuri maksumus koos transpordiga moodustab 87 780 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles