Videointervjuu: noored kipuvad välismaale

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte infomess Teeviit 2014 toob kokku palju noori, kellel seisab ees erialavaliku otsuse tegemine. Postimees uuris neilt, mis ajendas neid messile tulema ja kas sellist üritust peetakse üldse vajalikuks.

Noori oli kohale tulnud väga palju ning paljud neist lõpetavad sel õppeaastal põhikooli või gümnaasiumi. Nendega rääkides selgus, et Teeviida üritust peetakse väga oluliseks, samuti soovitatakse seda ka koolis. «Võib isegi mingi normaalse kooli endale leida,» teatas Nissi põhikoolis õppiv Oik, kellel veel kindlat eelistust aga tekkinud ei ole.

Ka Põlva Ühisgümnaasiumis õppivad Pirke ja Helen peavad infomessi väga oluliseks. Eriti olulist infot on saadud just õppimise kohta välsmaal, kuhu neiud kipuvad. «Keelepraktika, erinevad kultuurid, töövõimalused on suuremad ja olgem ausad- ka kõrgem palk,» loetles Helen põhjuseid, mis agiteerib noori välismaale minema. Seda, kas välismaalt ka kodumaale tagasi tullakse, näitab neiude sõnul üksnes aeg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles