Video ja galerii: noorte infomessil õmmeldakse haavu ja keevitatakse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Millisel erialal õppida? Kellena tahan tulevikus töötada?» Selliste küsimustega tulevad noored Eesti Näituste messikeskusesse üritusele Teeviit 2014, mille eesmärk on aidata noortel saada selgemat pilti oma tulevikuvõimaluste kohta. Nii saavad noored võimaluse proovida näiteks keevitamist ja haava õmblemist.

Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli metalliosakonna juhataja Anu Kull ütles, et tänapäeval pole keevitus üldse mitte ainult meeste ala. «Ka naised tulevad ja keevitavad! Näiteks õpib meil üks naisterahvas, kellel on keevitusfirma. Ta tuli keevitust õppima, et teada saada, kuidas see teoreetiliselt käib. Teoreetiliselt läbis ta kõik 5+ peale, õpetajad olid äärmiselt hämmastunud,» kirjeldas Kull. Keevitamist saab proovida nende kooli boksis, kus abivalmid tudengid selgitavad kõige tähtsamaid asju, et esimene keevituskogemus hästi sujuks.

Tartu Ülikooli boksis saavad noored proovida aga haava õmblemist. «Meie arstitudengid õmbleme muidugi inimese peal, aga kuna me messile päris inimese tükkidega ei tule, siis võtsime kaasa seajalad,» selgitas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna tudeng Kaarel. 

Infomessil on esindatud kõrgkoolid, kutsekoolid, gümnaasiumid, kirjastused, rahvusvahelised organisatsioonid, noorteorganisatsioonid, riigiasutused, õppekeskused ja ettevõtted. Lisaks leiab programmist mälumängud ning seminarid, mille teemadeks on muuhulgas ettevõtlus, välismaal õppimine ja töötamine, õpilasfirma loomine, tütarlaste roll IT-maastiku kujundamisel.

Üritust Teeviit saab külastada ka täna. Täpsemat infot leiab kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles