Kutseliste ja vabatahtlike päästjate ühine valveteenistus Nõmme komandos tähistab esimest aastapäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna täitub aasta kutseliste ja vabatahtlike päästjate ühise valveteenistuse algusest Nõmme komandos.
Täna täitub aasta kutseliste ja vabatahtlike päästjate ühise valveteenistuse algusest Nõmme komandos. Foto: Põhja päästekeskus

Täna on rahvusvaheline vabatahtlike päev ja Põhja päästekeskus tähistab sel päeval kutseliste ja vabatahtlike päästjate ühise valveteenistuse (ÜVT) esimest aastapäeva.

«Juba aasta aega on Nõmme päästekomandos koos valves olnud ja sündmustel käinud kutselised ja vabatahtlikud päästjad,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Nõmme komandos algab täna keskpäeval ühine vestlusring teemal «ÜVT - vabatahtliku pääste võimalus linnaruumis». «Palju on panustatud vabatahtliku pääste arendamisse külakogukondades ja hajaasustusega piirkondades. Samas on omad kindlad vajadused ja võimalused vabatahtliku pääste arendamiseks ka linnades. Kas ÜVT peakski olema just linnaruumis asuvate või tegutsevate vabatahtlike võimalus turvalisusesse panustada? See on küsimus, millele vestlusringis püütakse leida vastuseid,» rääkis Hirs.

Vestlusringis on lubanud osaleda Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, Päästeliidu tegevjuht Kaido Taberland, Reservpäästerühma juhatuse esimees Ahti Leppik, Tallinna tuletõrjeühingu juhatuse esimees Ants Muna, Nõmme päästekomando pealik Marek Hindreus, PÄA vabatahtlike peakoordinaator Kristi Hunt, siseministeeriumi pääste –ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõunik Marko Põld ning keskkonnaminister ja ÜVT patroon Mati Raidma. Vestlusringi juhib Põhja päästekeskuse juht Priit Laos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles