Solaris: ükski inimene pole keskuses ohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskus
Solarise keskus Foto: elu24.ee

Solarise juht Anneli Palvadre kinnitab, et keskuses ei varisenud ükski lagi, samuti ei olnud ega ole ka praegu ohus ükski klient ega töötaja.

«12. juulil avastasime, et kinolina taga olevas tsoonis on üks villaplaat (olemuselt väike ja kerge tükk, suurusega 60x60 sentimeetrit) lahti tulnud,» selgitas Anneli Palvadre Postimees.ee’le. «Palusime Merkol, kes viimati selles laepiirkonnas töid teostas, see plaat tagasi panna.»

Merko otsustas aga selle kohta politseile avalduse teha, mis on Palvadre hinnangul hämmastav käitumine.

«Merko avalduse näol on tõenäoliselt tegemist järjekordse katsega veeretada enda pealt ära süü,» arvas Solarise juht.

Tehnilise Järelevalve Amet käis pärast õnnetust Solarise ruume uuesti kontrollimas ja kinnitas samuti, et üldine ohutus keskuses on tagatud. Menetlus, mis selgitab plaadi allakukkumise põhjused, on veel käimas.

Merko: plaat polnud meie paigaldatud

Merko Ehituse õigusdirektor Mihkel Mugur kommenteeris olukorda nii: «Allakukkunud villaplaat on kinosaali lakke paigaldatud keskuse omaniku (AS Solaris Keskus) otsetöövõtuna muude töövõtjate abil. Seega plaat ei olnud paigaldatud Merko Ehituse ega tema alltöövõtjate poolt. 12. juulil avalduse Põhja Prefektuurile ja Tehnilise Järelevalve Ametile esitas Merko justnimelt seetõttu, et plaadi allakukkumises ei hakataks Merko Ehitust või tema alltöövõtjaid süüdistama. Taotlus esitati, juhtimaks tähelepanu Solarise laevaringu põhjustanud vibratsiooni jätkuvale mõjule. Ehituskonstruktsioonidele lubamatut resonantsi avaldava helisüsteemi tekitatud vibratsioon oli Tallinna Tehnikaülikooli ekspertiisi kohaselt ka Solarise saalis nr 2 toimunud laevaringu tõenäoliseks põhjuseks. Allakukkunud villaplaat paigaldati AS Solaris Keskus otsetöövõtuna, kuid võti ei ole mitte lae paigalduses, vaid ehituskonstruktsioone ohustavas vibratsioonis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles