Stroomi randa plaanitakse ehitada veepark?

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Peeter Langovits

Sel aastal rakendunud Põhja-Tallinna linnaosa arengukava 2014-2018 näeb ühe tegevusena ette veepargi ehitamist Stroomi rannahoone juurde Merimetsa metsa. Linnaosast täpsemalt järgi uurides selgub, et tegelikult plaanitakse mets hoopis kaitse alla võtta, kuid veekeskuse ehitust Stroomi randa ei välistata.

Tallinna linnavolikogu määrusega kinnitatud ja 1. jaanuarist 2014 rakendunud Põhja-Tallinna arengukava peaks olema strateegiline alusdokument, mille järgi linnaosa järgneval neljal aastal arendatakse. Alles aasta alguses rakendunud arengukavas kavandati Stroomi rannahoone lähistele Merimetsa metsa ühe prognoositava tegevusena veepargi rajamist. Täna väidab linnaosavalitus, et hoonestust Merimetsa ei lubata.

Foto: Põhja-Tallinna arengukava 2014-2018

Päris pastakast see idee arengukavasse siiski võlutud ei olnud, sest linnosavalitsuse pressiesindaja sõnul on mitmed ettevõtted otsinud võimalusi rajada Põhja-Tallinnasse veekeskust. «Arengukavas on võimalusena silmas peetud Stroomi rannahoone lähiümbrust, mis piirneb Merimetsaga. Punkti sõnastus on tõesti eksitav ja Põhja-Tallinna valitsus soovib seda arengukava uuendamise käigus korrigeerida,» kommenteerib linnaosavalitsuse meelemuutust pressiesindaja Raivo Lott.

Metsa ehitada ei kavatseta. Põhjuseks toob linnavalitsus välja seda, et Merimetsa on väärtuslik nii loodusliku «oaasina» linnakeskkonnas kui ka vabaõhu sportimiskohana piirkonna elanikele. Hoonestust Merimetsa metsa rajada ei tohi, kuna sellega kaasneb pikemas perspektiivis surve elamualade ja toetava infrastruktuuri rajamiseks, mis hävitaks metsa. 

«Tänasel päeval kuulub Merimets reformimata riigimaana RMK haldusalasse, protsess Merimetsa munitsipaliseerimiseks, mis võimaldaks Tallinna linnal astuda edasisi samme Merimetsa põhjalikumaks hooldamiseks ja maastikukaitsealana kaitse alla võtmiseks, on pooleli,» kommenteerib Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse pressiesindaja Raivo Lott.

Kuigi veepargi ehitust hetkel piirkonda ei planeerita on Merimetsa-Stroomi ranna piirkonna areng puhke- ja sportimisvõimaluste aspektist lähtudes päevakorras. Linnaosavalitsus plaanib Stroomi ranna-ala detailplaneeringu koostamist arhitektuurivõistlusena. Võistluse raames saaks lahenduse ka uus Stroomi ranna rannahoone, mis pakuks täiendavaid puhkevõimalusi ja toetaks rekreatiivseid tegevusi rannas. Antud hetkel pole aga projekti rahalised võimalused selged, seega linnaosavalitsuse sõnul veekeskuse rajamisest Stroomi randa hetkel rääkida ei saa.

Põhja-Tallinnasse tuleb ujula. Linnaosavalitsus kinnitas, et märksa kindlam on ujula rajamine Põhja-Tallinnasse. Prognooside kohaselt valmib 2017. aastal Sõle 40a spordihoone, kuhu on muuhulgas kavandatud ujumisrajad ja bassein lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles