Rajasalul on maavanemana jätkamiseks ministri ja omavalitsuste toetus

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu
Ülle Rajasalu Foto: Peeter Langovits

Harju maavanemana jätkab ilmselt reformierakondlane Ülle Rajasalu, kellel on nii siseminister Hanno Pevkuri kui Harjumaa omavalitsuste esindajate toetus.

Pevkur tegi ettepaneku Rajasalu jätkamiseks Harjumaa Omavalitsuste Liidule täna, teatas siseministeeriumi pressiesindaja. Nüüd peab veel valitsus maavanema ametisse nimetama. Maavanema ametiaeg kestab viis aastat.

Senise ametiaja suurimaks kordaminekuks peab Rajasalu ise tihedate sidemete loomist erinevate omavalitsuste, organisatsioonide ja inimeste vahel, mille tulemusel on valminud näiteks kergliiklusteede teemaplaneering ja Harjumaa koolivõrgu korrastamise kava.

Tulevikuperioodi jääksid tema sõnul Harjumaa üldplaneering 2030+ ja mitu teemaplaneeringut, millest tähtsamad on kindlasti Rail Baltic ning Tallinna ja Helsingi vahelise tunneli uuringud.

Rajasalu on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli kaubandusökonoomika erialal. Aastatel 1999-2004 oli ta Pirita linnaosa vanem ning 2004-2005 juhtis ta Tallinnas abilinnapeana planeerimise valdkonda. Pärast seda oli ta riigikogu XI koosseisu liige. Harju maavanemaks nimetati Ülle Rajasalu 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles