Ettenägematu kulu: linn õpetab vene õpetajatele ligi 9000 euro eest eesti keelt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel klassiruumis.
Tahvel klassiruumis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Linnavalitsus eraldab ettenägematute kulude jaoks mõeldud reservfondist ligi 9000 eurot Tallinna vene koolide õpetajate eesti keele oskuse parandamiseks.

Linnavalitsuse korraldusega eraldatakse homsel istungil Tallinna linnakantseleile «8970  eurot eesti keele tasemekoolituse läbiviimiseks». Eelnõu seletuskiri tsiteerib raha eraldamise korda, mis ütleb, et linnavalitsuse reservfondist võib teha eraldisi ülelinnalise tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida ning ühekordsete ülelinnalise tähtsusega ürituste toetamiseks.

«2014. aasta novembris ja detsembris viiakse läbi tasemekoolitus «Eesti keele süvaõpe Tallinna linna vene õppekeelega koolide ja lasteaedade õpetajatele». Koolitus toimub mahus 390 tundi, 13 grupis osaleb koolitusel 161 inimest Tallinna koolidest ja lasteaedadest. Koolitus on mõeldud õppijate eksamiks ettevalmistamiseks ja samuti varemõpitu kordamiseks. Tegemist on ettenägematu kuluga, mistõttu polnud võimalik seda Tallinna linna 2014. aasta eelarvesse planeerida,» kirjutab abilinnapea Mihhail Kõlvart seletuskirjas.

Seda, miks ei osatud õpetajate keeleoskuse parandamise vajadust eelarve koostamise ajal ette näha, eelnõu seletuskirjast ei selgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles