Eelkoolide hinnad erinevad kümnekordselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Enamik Tallinna koole aitab lastel juba aasta enne 1. klassi tulekut vaikselt koolikorraga harjuma hakata, korraldades huvilistele korra-kaks nädalas eelkoole. Nende hindade vahel on aga tohutud käärid.

Haridusameti andmetel on praeguseks Tallinna 66 koolist oma eelkooliklassid registreerinud 39. Ameti pressiesindaja Leini Jürisaare sõnul see arv kindlasti suureneb.

«Munitsipaalkoolide eelkooli tasud varieeruvad 125 kroonist 344 kroonini kuus, üle 300 krooni ulatub see vaid kahes koolis,» sõnas Jürisaar.

Kodustele lastele, kes lasteaias ei käi, on tema kinnitusel munitsipaalkooli eelkoolis käimine hoopiski tasuta, tasuta alghariduse eest maksab linn.

Märkimisväärselt erinev on eelkoolide hind aga nn ilma piirkonnata populaarsetes kesklinna koolides. Näiteks Gustav Adolfi koolituskeskuse eelkooli soovijatel tuleb kaks korda nädalas toimuva õppetöö eest maksta kuus 1700 krooni.

Sellest soodsama hinna küsib erakool Audentes, kus kaks korda nädalas eelkoolis õppijatel tuleb maksta umbes 1500 ja korra nädalas käijatel umbes 1000 krooni kuus.

Vanalinna hariduskolleegiumi eelkoolis on kohad juba praeguseks täis. Õppetöö eest kahel päeval nädalas ( 2,5 tundi korraga) tuleb lapsevanematel välja käia 1100 krooni kuus.

Reaalkooli eelkooli tunnid hakkavad toimuma korra nädalas ja lapse osalemiseks tuleb vanemal tasuda 800 krooni kuus. Rühmas on kuni 15 last, kuid vastu võetakse kõik soovijad, nii et rühmi tehakse nii palju, kui tahtjaid on. Registreerimine algab 1. septembrist.

Inglise kolledži eelkooli võetakse vastu 112 last ja kõik rühmad on juba komplekteeritud, ütles eelkooli koordinaator Kersti Schamardin. Tema sõnul toimuvad tunnid korra nädalas ja kuutasu on 700 krooni.

Eelkoolide eesmärk on kõigil põhimõtteliselt sama: aidata lastel kooliga kohaneda ning õpetada vajalikke eelteadmisi. Ehkki soovitatakse, et laps käiks just selles eelkoolis, kus hiljemgi tahab õppima asuda, pole see ei nõue ega ka eeldus hiljem 1. klassi saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles