Galerii: eksootilised kassid näitavad end rahvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lauluväljak on sel nädalavahetusel kassiaasta tippsündmuse päralt:  toimub CFA rahvusvaheline kassinäitus, kus vaatajate ette astuvad Euroopa kõige kaunimad ja eksootilisemad tõukassid. Kassinäitus on avatud pühapäeva, 30. novembrini.

Euroopa ilusamaid kasse oodatakse Eestimaa pealinna väisama Saksamaalt, Itaaliast, Hollandist, Hispaaniast, Soomest, Rootsist, Venemaalt jne. Esitletud on mitmed haruldased tõud (Jaapani bobtail, singapura jpt) ja karvatud kassid (sfinksid). Kui osa tõuge, nagu pärsia kassid, briti lühikarvalised ja vene sinised, vaatajaile ehk enam tuntud, siis näiteks kaheksa kilo kaaluv ja muljetavaldava väljanägemisega main coon kass tekitas publikus suurt elevust.

Kassinäitustel osalevad eraldi kategoorias ka kodukassid. Ent ka kodutu kiisu pärjatud võib saada, seda tõestas väike Kakuke, kes Kassiabis koos oma emaga uut kodu ootab ning Kassiabi letis näitusel palju paisid ning tähelepanu pälvis. Loomade abistamise organisatsioone oli kassinäitusel mitu, raha koguti nii annetuste, loterii kui ka armsate kingituste müügiga. Kohapeal sai aga soetada muidki kassidega seotud meeneid: näiteks Siiri Käsitöösahver presenteeris vahvaid kassidega ehteid. 

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles