Edgar Savisaar: minu umbusaldamise kolm eesmärki

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar käis eile Sakala keskuses rändnäituse «Kes on Su kõrval?» avamisel.
Edgar Savisaar käis eile Sakala keskuses rändnäituse «Kes on Su kõrval?» avamisel. Foto: Joel Urbel / Sakala

Edgar Savisaar selgitab oma nägemust sellest, miks teda järjepidevalt linnapea ametist kangutada püütakse. Eesmärke olevat umbusaldajatel kolm: Tallinna tulevase eelarve varjutamine, tähelepanu kõrvalejuhtimine Toompealt ja opositsiooni olemasolu meenutamine.

«Järgmisel teisipäeval, 2. detsembril otsustasid reformistid, sotsid ja IRL korraldada mulle umbusaldushääletuse. Lõhnab poliittsirkuse järele, sest šansse olla edukas selles asjas neil ju ei ole. Mida siis soovitakse?»

«Esiteks tahetakse sellega varjutada Tallinna üle aegade parimat tulevase aasta eelarvet. Tõsi, seda on väga raske teha, sest lasteaiajärjekord kaob, ühistransport paraneb veelgi ning teed-tänavad saavad paremaks ja valgemaks. Jääb ainult opositsiooni hirm, et see kõik saab tõesti teoks ja ma kinnitan – nende hirm on antud juhul täiesti põhjendatud.»

«Umbusaldamisalgatuse teiseks motiiviks on tähelepanu kõrvalejuhtimine Reformierakonna siseselt ning koalitsioonipartnerite – Reformierakonna ja SDE  vahel Toompeal nüüd juba ka laia avalikkusse jõudnud kangest käärimisest. Möönan, et sellises olukorras ei jäägi neil kahel parteikontoril üle midagi muud kui üritada suunata hävitustuli all-linna. Kerge see neil ei ole aga oma meediamõjuga annab üht-teist siiski ära teha.»

«Kolmandaks sihiks on opositsiooni olemasolu meenutamine Tallinna linnavolikogus. Oleme jõudnud ju Tallinnas olukorda, kus pärast opositsiooniliidrite parteivahetust ja sellele järgnenud suuremat segadust pole endisest nõrgast opositsioonist sedagi järele jäänud. Nüüd püütakse ridu koondada, kuigi on ilmne, et piisavalt jõudu ja oskusi pole opositsioonil enam jagunud isegi umbusaldusavalduse teksti koostamiseks. Millest on siiralt kahju, sest iga võim, ka Tallinna linnavõim vajab arukat ja tugevat opositsiooni.»

Linnapea umbusalduse algataja on Reformierakonna fraktsioon, põhjendades seda sellega, et süsteemne kooliõpilaste pildistamine nõukogude okupatsioonisümbolite taustal on saanud linnapea Savisaare vaikiva heakskiidu. Tallinna linnavolikogu istung toimub 2. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles