Galerii: Hispaanias valmivad Tallinna trammid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linn saab enda kasutusse 20 modernset ja keskkonnasõbralikku trammi, millest esimest saavad pealinlased oma silmaga näha detsembris. Postimees käis Hispaanias vaatamas, kuidas CAF-i tehases trammide ehitus kulgeb.

Esimene uus tramm on Zaragoza tehases praktiliselt valmis ning järgmisel kolmapäeval saadetakse see teele Tallinna poole.

Selleks võetakse täielikult kokku monteeritud tramm jälle kaheks osaks ning toimetatakse kõigepealt Bilbaosse. Seal laaditakse tramm laevale ning 15. detsembri paiku peaks tramm jõudma Paldiski sadamasse. Sealt tuuakse ta orienteeruvalt 16. detsembri öösel Tallinna ning pannakse Pärnu maantee depoos taas kokku.

Järgmised trammid jõuavad Tallinna ükshaaval terve järgmise aasta jooksul ning viimased 20 trammist saabuvad 2016. aasta alguses.

------

Tallinna 3. ja 4 trammiliini uuendamise projekti kogumaksumus on 91 miljonit eurot. Eesti Vabariigi ja Hispaania Kuningriigi vahel sõlmitud lepinguga saastekvootide eest ostetavad trammid moodustavad sellest 53,4 miljonit eurot. Keskkonnaministeerium toetab Tallinna trammiliikluse kaasajastamist ja keskkonnasõbralikumaks muutmist Euroopa Ühtekuuluvusfondi vahenditest läbi sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) 18,9 miljoni euroga. TLT ja Tallinna linn finantseerivad uute trammide liinile toomist 2013-2015 jooksul vähemalt 14 miljoni euro ulatuses.

Tallinna Linnatranspordi AS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles