Abilinnapea Klandorf tahtis õhupüssiga kabineti akna taga tiirutava drooni alla lasta

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf oli valmis oma kabineti akna taga tiirutavat drooni õhupüssist alla tulistama, kuid mõtles pärast politseisse ja lennuametisse tehtud kõnet ümber.

«Umbes 5 minutit tagasi lendas üks kurblik droon minu 6 korruse akna taga ja piilus kabinetti sisse. Ei tea, kas nüüd tembutavad Sotsid või IRL, või hoopis Reform, sest õige küll Eerik - Niiles on ju nüüd seal,» kirjutas Klandorf Facebook´i vahendusel.

Naiskolleegid pöördusid Klandorfi poole, sest kartsid õhus lendavat elukat, mille järel otsustas abilinnapea helistada politseisse ja küsida, et kas ta võib õhupüssiga drooni alla lasta. Politsei olevat keelanud linnas õhupüssiga paugutamise ja Klandorf otsustas helistada lennuametisse, kust ta esialgu vastust ei saanud.

Viimastel andmetel on abilinnapeale lennuametist vastatud, et luba drooni lennutamiseks oli olemas ning lennu käigus tehti aerofotosid. «Helistasin lennuametisse ja öeldi, et luba on aerofotode tegemiseks. Mis tähendab aerofotode tegemine? See tähendab seda, et lennatakse ja vaadatakse mulle aknast sisse, mida ma kabinetis teen või lennatakse ja pildistatakse vanalinna. Ma ei tea mida siin väga pildistada on, see on juba ära pildistatud kõik, eriti Vabaduseväljak,» sõnas Klandorf.

Tööde teostaja andmeid abilinnapeale ei edastatud. «Mind on varemgi seaduslikult ja ebaseaduslikult jälitatud. Vaatame, mis pildid kõigepealt ilmuvad. Lennuametile soovitasin teha loa taotlusele üks rida juurde - lennu eesmärk. Täna oli see aerofotode tegemine. Ka minu kabinetti piilumine on aerofoto. Nii, et mahub sinna alla. Tähtis on vaid see, kes seda tegi, kas konkurendid? Ma ei usu, et Vabaduse väljakul oleks vaja mingit arhitektuurilist või looduslikku aerofotot teha. need on juba ammu tehtud. Luba oli talle antud kuni 100 m kõrgusel lendamiseks. Tas lendas tunduvalt madalamal. Noh ma usun, et kabinett on mul 18 meetri kõrgusel. Kui läksin aknale ja lehvitasin talle, siis tõusis ta veidi kõrgemale ja lendas Pärnu mnt. poole,» kirjutab Klandorf ühes kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles