Lasnamäele plaanitud hiiglaslik kaubanduskeskus jääb tõenäoliselt ehitamata

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panorama City
Panorama City Foto: Arhitektuuribüroo Pluss

Kevadel uksed avama pidanud Eesti ühe suurema kaubanduskeskuse Panorama City krundil laiub endiselt tühermaa, arendajad ei suutnud leida piisavalt üürilisi. Nüüd plaanitakse kinnistu sihtotstarbe muutmist elamumaaks.

Panorama City arendaja E.L.L. Kinnisvara juhatus otsib kinnistu jaoks erinevaid arengustsenaariume. «Üks võimalik variant hõlmab kinnistu jagamist väiksemateks projektideks, mida saaks etapikaupa arendada ning selle osalist sihtotstarbe muutmist elamumaaks,» pidas ettevõtte tegevjuht Toomas Aak sihtotstarbe muutmist kõige tõenäolisemaks lahenduseks.

«Täielikult ei ole välistatud ka variant, et teatud aja pärast naastakse kaubakeskuse arendamise ja ehitamise plaani juurde. Kuna esialgsed kokkulepped üürilepingute osas on tulenevalt keskuse arenduse peatamise otsusest tühistatud, on viimane variant lähima mõne aasta jooksul vähetõenäoline,» sõnas Aak

Narva maantee ja Smuuli tee ristumist ümbritsev ala on atraktiivne, sest kesklinn jääb kõigest 5 km kaugusele. Olulist rolli mängib ka see, et külje all on Tallinna suurim elurajoon ning logistiliselt võib ala olla kojusõiduteel nii Pirita kui Viimsi elanikele.

Kinnistu ostis E.L.L. Kinnisvara 2006. aastal 401 miljoni krooni eest. Narva maantee ja Smuuli tee ristmiku juures asuva kinnistu suurus on  100 000 ruutmeetrit. Kompleksi juurde plaaniti rajada 2000 parkimiskohta, 200 kauplust ja erinevat teeninduskohta, samuti kobarkino, söögikohad ja spordisaalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles