EESTI AJALOOMUUSEUMI AJALOOLAUPÄEVAK ARTUR SIRGUST

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EESTI AJALOOMUUSEUMI AJALOOLAUPÄEVAK ARTUR SIRGUST
EESTI AJALOOMUUSEUMI AJALOOLAUPÄEVAK ARTUR SIRGUST Foto: Kultuurikava.ee

Ajaloolane JAAK VALGE räägib vabadussõjalaste juhist Artur Sirgust.



Artur Sirk (1900-1937) on üks Eesti karismaatilisemaid poliitikuid, kelle hiilgeaeg oli sama särav kui lühike. Teda ümbritseb jätkuvalt hulk legende ning tema isik ei jäta tänapäevani Eesti ajaloost ja identiteedist huvituvaid kodanikke ükskõikseks. Artur Sirgul ja vabadussõjalaste liikumisel on nii andunud jüngreid kui veendunud kriitikuid. Kas Artur Sirk oli särav vaid kõnemehe ja masside kaasatõmbajana? Kas temas peitus ka parlamendipoliitiku potentsiaal või võis temast karta autoritaarset valitsejat? Mida võime arvata Artur Sirgu salapärasest hukkumisest? Neist ja teistest Arturs Sirgu isku ja vabadussõjalaste liikumisega seotud küsimustest räägib ajaloolane Jaak Valge.


Sissepääs ajaloolaupäevakule soodushinnaga 1 €.



Maarjamäe lossi juurde sõidavad bussid 1A, 5, 8, 34A ja 38, peatus Maarjamägi.



Võimalik on külastada ka Maarjamäe lossis (Pirita tee 56, Tallinn) avatud näituseid „ISEOLEMISE TAHE“ , Filmimuuseumi näitust „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“ ja värskelt avatud näitust “Õhus on elektrit! Luksuslikust argiseks”.



Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe loss on avatud K-P kell 10-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles