Escobar. Kaotatud paradiis (Escobar: Paradise Lost)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Escobar. Kaotatud paradiis (Escobar: Paradise Lost)
Escobar. Kaotatud paradiis (Escobar: Paradise Lost) Foto: Kultuurikava.ee

Ameeriklasest surfar (Josh Hutcherson, „Näljamängud“) kohtab oma unistuste tüdrukut, kuid tutvus tüdruku onu, Colombia narkoparuni Pablo Escobariga (Benicio del Toro) osutub lausa sürrealistlikuks kogemuseks.



Enam kui 20 aastat pärast ta surma on Pablo Escobaril Colombiale ikka veel ulatuslik mõju. Tänu oma kokaiiniimpeeriumile sai temast ajaloo üks jõukaimaid kurjategijad, kelle hingele jäid tuhandete inimeste elud. Kuid temast loodud robinhoodilik kuvand ja üürike poliitikakarjäär tegid temast nii mõnedegi kaasmaalaste jaoks kangelase. „Escobar. Kaotatud paradiis“ on tõsielusündmustel põhinev haarav draama, mis laseb heita pilgu Escobari hukatuslikult lummavale kujule.



Naiivse Kanada surfari Nicki (Josh Hutcherson) vaatenurgast jutustatud „Escobar. Kaotatud paradiis“ pühendub Escobari valitsusaja viimastele aastatele. Nick ja ta vend Dylan avavad tagasihoidliku surfikuurordi Medellini lähedal, kus Nick kohtab oma unistuste naist Mariat (Claudia Traisac), kes oma poliitikust onule kampaaniat teeb. Onuks osutub Pablo (Oscari-laureaat Benicio del Toro), kes kutsub Nicki oma "suvilasse" peole. Džunglis laiutavasse lausa Shangdu mõõtmetega kindlusse. Kui Pablo kuuleb, et Nickil ja Dylanil on probleeme kohalike pättidega, lubab ta „asja korda ajada“. Pätid leitakse surnult ja Nick avastab, et on sattunud pööraste ekstravagantsuste, korruptsiooni ja verevalamiste maailma, kust põgenemine osutub pea võimatuks.



Näitleja Andrea Di Stefano lavastajadebüüt „Escobar. Kaotatud paradiis“ läheneb organiseeritud kuritegevusele ebahariliku nurga alt. Kuritegelikke sündikaate kujutatakse filmides tavaliselt suletud hierarhiatena, aga Nick võetakse hetkega omaks – Pablo peab vennatütart nii kalliks, et pühendab Nicki kõhklusteta perekonnaärisse. Küsimus on aga, kui palju ootab Pablo Nickilt külalislahkuse eest vastutasuks. Põnevusest pakatav „Escobar. Kaotatud paradiis“ viib su raputavale rännakule, mida sa ei unusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles