Stalker Festival: Dokumentaalfilmi “Ecopolis China” (2013) esilinastus, Anna-Karin Grönroos (Soome)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalker Festival: Dokumentaalfilmi “Ecopolis China” (2013) esilinastus, Anna-Karin Grönroos (Soome)
Stalker Festival: Dokumentaalfilmi “Ecopolis China” (2013) esilinastus, Anna-Karin Grönroos (Soome) Foto: Kultuurikava.ee

Kui üks miljard maal elavat hiinlast koliksid linnadesse, siis muutuks meie planeet pöördumatult. Soome professor Eero Paloheimo ja Hiina ärimagnaat Zhang Yue plaanivad päästa maailma uue linna leiutamisega. Nende utoopiad uutest linnadest on väga erinevad: Zhang plaanib ehitada kõige kõrgemat ja ökoloogilisemat hoonet maailmas ehk pilvelõhkuja-kujuga öko-linna. Paloheimo soovib aga luua ainulaadset cleantech-katselaborit (cleantech ehk ressursside väärindamine ühendab innovaatilist ehitust, materjaliteadust ja keemiatööstust) linna õitsevasse orgu väljaspool Pekingit. Kas tulevikulinnad saavad olema Hiina orgudes või kõrgel taevas?



Filmi autor Anna-Karin Grönroos soovib inspireerida mõtlema elu peale linnas, täna ja tulevikus ehk millised on meie linnad näiteks 100 aasta pärast?



Anna-Karin Grönroos (sündinud 1980. aastal) on töötanud ajakirjanikuna, stsenaristina, režissöörina ja toimetajana Soome TV-s. Paljud tema varasemad dokumentaalfilmid on mineviku ja tuleviku linnaplaneerimise teemadel tema kodulinnast Helsingist.



Film on soome ja hiina keeles, ingliskeelsete subtiitritega. 


Rohkem infot filmi kohta: www.ecopolischina.fi.



Esilinastus saab teoks tänu Soome suursaatkonnale.



Tasuta! 



Toimumiskoht: Arhitektuurikeskus, Põhja pst. 27a

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles