Stalker Festival: Ekke Västrik, Mihkel Tomberg, Roland Karlson, Taavi Kerikmäe ja Toomas Savi “Pasta Modulare Süntesatoorium”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalker Festival: Ekke Västrik, Mihkel Tomberg, Roland Karlson, Taavi Kerikmäe ja Toomas Savi “Pasta Modulare Süntesatoorium”
Stalker Festival: Ekke Västrik, Mihkel Tomberg, Roland Karlson, Taavi Kerikmäe ja Toomas Savi “Pasta Modulare Süntesatoorium” Foto: Kultuurikava.ee

Muusikaline eksperiment 5-le modulaarsüntesaatoritele.

Modulaarsüntesaator on pill, mis koosneb erinevatest moodulitest ja milles ükski heli tekitamiseks vajalik ühendus ei ole ette määratud. See annab võimaluse igaühel komplekteerida oma isikupärane instrument, et sellel unikaalseid ja omanäolisi helisid luua. Esimesed süntesaatorid olid loodud samal printsiibil ja nüüd on seda laadi pillid pärast pikka evolutsiooni ja uusi tehnoloogiaid tegemas renesanssi. Pillil heli tekitamiseks tuleb mängijal luua kõik ühendused kaableid ühendades. Paraku on hiljem täpselt sama tulemust peaaegu võimatu korrata. 

Eestis on modulaarsüntesaatoreid veel küllaltki vähe, seda enam on huvitav antud kontsert, kus laval on viis väga erinevat pilli. 

Modulaarsüntesaatoritel improviseerivad:

Ekke Västrik, Mihkel Tomberg, Roland Karlson, Taavi Kerikmäe ja Toomas Savi esinevad modulaarsüntesaatoritel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles