Kontsertetendus “MIMproject & Lunar Sound”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertetendus “MIMproject  & Lunar Sound”
Kontsertetendus “MIMproject & Lunar Sound” Foto: Kultuurikava.ee

Aikido looja Morihei Ueshiba olevat öelnud, et kui tal on vastast vaja lüüa, siis teeb ta seda kõige suurema kättesattuva relvaga – Maaga.


MIMproject

 aktsioonis lüüakse heli järgmise võimaliku kõige suurema objektiga – Kuuga.


MIMprojecti muusika põrkab vastu Kuud ja tuleb sealt tagasi. See võtab aega ja tulemuseks on suurim kättesaadav kajamasin.


Sisuliselt toimub midagi sellist – ilmub muusik, juhe käes ja küsib: “Kus mu efektiplokk on?” “Siin,” öeldakse talle ja ühendatakse ta Kuu külge.


MIMprojekti kosmiline heli ei paranda teie tšakraid ja ei muuda teid valgustatuks.


Kõik, mida te kuulete, on teepikkus siit Kuule ja tagasi. Nii nagu hõikad, nii ka Kuu vastu kajab. Appi võetakse üks maailma esinumber Kuu-sidega tegelevate raadioamatööride hulgas – Viljo Allik.



“MIMproject & Lunar Sound” kontserdiga on seotud Taavet Jansen, Maike Lond, Hendrik Kaljujärv, Raul Keller, Andres Tenusaar, Henri Hütt, Eleonora Tikas, Andrus Aaslaid, Kalle Tikas, Andrus Laansalu, Viljo Allik, Mart Koldits. 



MIMproject on 2005. aastal loodud ühendus, mille nimi moodustub lausest Music is Movement is Image is Music. MIMprojecti projektid sõltuvad liikumistest, mis hetkel olulised tunduvad – kas siis tehnoloogilises, sotsiaalses, poliitilises või kunsti vallas. Laboratoorsed lühiajalised välkprojektid vahelduvad audiovisuaalsete installatsioonide ja teatrietendustega.


MIMproject ühendab visuaalkunstnikke, koreograafe, valguskunstnikke, animaatoreid, helikunstnikke, lavastajaid, kirjanikke, insenere. MIMprojecti kooslus on ajas muutuv, olenevalt teemast või käsiloleva projekti kontseptsioonist.



MIMproject on Eesti Kultuurkapitali aastapreemia laureaat 2013. aastal.



 http://www.mimproject.org/lunar-sound/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles