Mossoveti nim. teatri külalisetendused/ ''Suurepärase harjutused''

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mossoveti nim. teatri külalisetendused/ ''Suurepärase harjutused''
Mossoveti nim. teatri külalisetendused/ ''Suurepärase harjutused'' Foto: Kultuurikava.ee
Mossoveti nim. teatri külalisetendused


«Suurepärase harjutused»


Autor: V. Derho, E.Krause



Lavastaja: Viktor Šamirov



Jevgeni: GošaKutsenko



Alissa: Ksenia Radtšenko



Vassili: Konstantin Juškevitš



Albert: Aleksandr Jatsko



Andrius: Pavel Savinkov, Vladimir Prokošin



Külaliskomöödia kahes vaatuses




Irooniline kaasaegne komöödia

„Suurepärase harjutused“

tutvustab meile provintsiteatrites „Traktaat õnnest“etendusegaesineva meelelahutuslikku ringreisitrupi näitlejate kulissidetaguse elu saladusi. Näidendis on rohkesti nii näitlejate eluolu lõbusaid detaile ja vaba meelelaadi kui ka julget ning kohati isegi kibedat pihtimuslikkust. Ringreisielu tegelikkus, ootamatud asjaolud, äratuntavad olukorrad – näidendi sündmustik kujutab endast plahvatusohtlikku segu, mis koosneb lõbusast naljast ja julmast narrimisest, loomingulistest arvustustest ja banketipummelungidest, siirast teineteise imetlemisest ja kadeduslöökidest kõrgendatud enesearmastuse pihta.



Ja nüüd, pannud pähe 18. sajandi parukad ja selga sama ajastu kostüümid, muutuvad näitlejad loojateks, kelle„suurepärase harjutuste“ eestaandubeluproosa, ja kes motos toodud Goethe sõnade järgi „tõstavad inimese paratamatult“ uutesse kõrgustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles