Tallinna väikepoodides ja lasteasutuste lähedal keelati alkoholimüük, tanklatesse jääb lahja alkohol

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol poes.
Alkohol poes. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna linnavolikogu otsustas pärast pikka arutelu piirata kangete alkoholjookide müüki väikepoodides ja keelata see lasteasutuste lähedal. Tanklate territooriumil on aga kange alkoholi müük edaspidi keelatud. Otsuse poolt hääletas 46 linnavolinikku, vastu oli 3.

Otsuse kohaselt on alkoholi jaemüük keelatud kauplustes, mille sissepääs asub vähem kui 50 meetri kaugusel põhikooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutuse peasissepääsust. Spordiüritustel on alkoholjookide müük lubatud üksnes eraldi piiratud alal. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on keelu põhjuseks suur alkoholisurmade ja haiguste arv Harjumaal 

Martinsoni sõnul lubab seadus teha omavalitsusel piiranguid müügikohtadele ja kauba sortimendile. Seejuures on arvesse võetud Kaupmeeste Liidu ettepanekuid. 

Otsusega on samuti suurendatud kangete jookidega kaupleva asutuse üldpinna ruutmeetrite määra. Kui seni kehtinud korra kohaselt oli kange alkoholi jaemüük lubatud poodides, mille üldpind on vähemalt 75 m2, siis uue määruse kohaselt suureneb minimaalne üldpind 150 ruutmeetrini. 

See nõue aitab abilinnapea hinnangul piirata eelkõige alkoholi müüvate väikepoodide teket, mis tihti asuvad korterelamute keldrites või lasteasutuste läheduses. Arvestuste kohaselt kaotavad alkoholiga kauplemise õiguse vähem kui pooled ehk 124 alkoholiga kauplevat müügikohta. Abilinnapea Martinson märkis, et 1. juulini antud aeg müügi ümberkorraldamiseks peaks olema piisav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles