Rahajagamine: vaata, millised tänavad plaanib Tallinn ära remontida!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kullerkupu tänav, kus auk on augus kinni.
Pildil Kullerkupu tänav, kus auk on augus kinni. Foto: Peeter Langovits

Teede ja tänavate ehituseks ja kapitaalremondiks on järgmise aasta linnaeelarvesse kavandatud kokku 17,5 miljonit eurot ning remondiks ja puhastamiseks kokku 20,8 miljonit eurot, lisaks 7 miljonit eurot tänavate valgustamiseks.

Muuhulgas on kavas järgmisel aastal renoveerida Valdeku tänava Vabaduse pst ja Männiku tee vaheline lõik, Hiiu tänav,  Pärnu mnt ja Tondi tänava vaheline A. H. Tammsaare tee lõik, Ehitajate tee ja Kadaka tee vaheline Akadeemia tee lõik ning Tartu maantee Odra tänava ja Pallasti tänava vaheline lõik.

Lõpule viiakse Kalaranna tänava ehitus ning Viru tänav muudetakse Harju tänava eeskujul ühetasapinnaliseks jalakäijate alaks. Lisaks on on eelarve eelnõus kokku 1,7 miljonit eurot tänavavalgustuse renoveerimiseks ja ehituseks ning fooriobjektide rajamiseks

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul võimaldab tänavate valgustamiseks eelarvesse kavandatud summa taas põlema panna kõik kokkuhoiuks välja lülitatud 7000 tänavalampi. Kesklinna paigaldatakse 450 uut LED lampi ning valgustatud saavad mitme olulise hoone fassaadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles