Lapsed räägivad mupo maskotile vanemate pattudest

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard Lauri
Lumeleopard Lauri Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei Ameti noorsootöö sektor koostöös Mustamäe Sääse raamatukoguga alustas lasteaialaste ennetustegevusele orienteeritud projekti «Mina Lauriga liikluskeerises». Projekti eesmärk on lasteaialastele rääkida ohtudest liikluses ning õpetada neile, kuidas tänaval õigesti käituda. 

Liiklustunnis osaleb mupo maskott Lumeleopard Lauri, keda lapsed suure õhinaga ootavad ja kellega koos  räägitakse igapäevastest juhtumustest tänaval, kuidas õigesti ja turvaliselt liigelda, teed ületada, milline on valgusfoori funktsioon ja kas täiskasvanud ikka alati on tublid eeskujunäitajad.

Laurile räägitakse ka oma muredest ja kõhklustest.  «Lapsed on oma kodu peegel ja meile räägitakse täpselt kõik ära, kes-mille-vastu-eksinud-on. Saame teada, kelle ema on  valgusfoori punase tule ajal autoga üle ristmiku sõitnud ja kelle isa turvatooli autosse panemata jätnud. Lapsed on tähelepanelikud ega unusta valesti tehtut, nad muretsevad ema-isa eksimuse pärast oma väikest südant. Ärge alahinnake seda,» sõnab mupo noorsootöö sektori juht Kätlin Müürsepp.

 «Tänapäeva lapsed on väga heade liiklusalaste teadmistega. Kiita tuleb lapsevanemaid ja ka lasteaedu, kus mudilastele varakult liiklusreegleid tutvustatakse. Lapsed teavad täpselt,  milleks on helkur ja kuhu see kinnitada, millise tulega ja kust üle tee minna, turvavöö kasutamise vajalikkust ja isegi seda, miks trollis-bussis on võimaluse korral õigem istuda kui püsti seista,» rääkis Müürsepp. «Isegi seda teatakse, et lemmikloom peab olema väljas käies rihma otsas ning pimedas on parem tallegi helkur või valguspael külge riputada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles