Ülevaade: vaata, mida plaanitakse lähiaastatel Mustamäele ehitada!

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäele kavandatavad ehitised
Mustamäele kavandatavad ehitised Foto: Kuvatõmmis / Maa-ameti ortofoto

Mustamäe linnaosa arengukava 2014-2020 projekt annab ülevaate, milliseid investeeringuid kavatseb linn järgneval viiel aastal Mustamäele teha. Mustamäe saab juurde mitmeid spordirajatisi, parandatakse teid ning renoveeritakse mitmeid hooneid. Vaata kaardilt!

Kõige suuremad investeeringud on tõenäoliselt Mustamäel tulemas spordirajatistesse. Vilde tee 120 renoveeritakse endine koolistaadion ja ehitatakse spordihoone. Akadeemia tee 30 aadressile, vana koolimaja asemele, ehitatakse Mustamäe uus vabaaja ja spordikeskus. Lisaks eelolevatele plaanitakse ehitada mustamäelastele kasutamiseks staadion Tallinna Mustamäe Humanitaargümaaniumi vahetusse lähedusse.

Kavas on ka Sütiste parkmetsa taotlemine munitsipaalomandisse ning sinna puhkamis- ja liikumisala rajamine koos välijõusaaliga.

Arengukava näeb ette polikliiniku ja Akadeemia tee 32 sotsiaalmaja renoveerimist. Vilde teel asuv kultuurikeskus Kaja saab juurdeehituse ning sinna soetatakse uudne sisseseade. Sõpruse puiesteel asuv Parditiigi park saab kaasaegsemaks, seal on ees oodata ehitustöid.

Infrastruktuuris nähakse suurimaid arenguid ristmike renoveerimises. Renoveerimist ootavad Kadaka tee-Tammsaare tee, Mustamäe tee – Tammasaare tee, Raja tänava – Akadeemia tee ja Sõpruse-Akadeemia-Ehitajate ristmikud. Kadaka teed ja Kadaka puiesteed ootab ees täielik väljaehitamine. Kergliiklusteega ühendatakse Nõmme, Mustamäe ja Haabersti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles