Mustamäe jäätmejaam jätkab opereerimist ilma linna toetuseta

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmejaam
Jäätmejaam Foto: Marina Puškar.

AS Eesti Keskkonnateenused käsundusleping Tallinna Keskkonnaametiga Artelli 15 aadressil asuva jäätmejaama opereerimiseks lõpeb 30. novembril, kuid tulenevalt klientide suurest huvist ja lähiümbruses alternatiivse jäätmejaama puudumisest otsustas ettevõte jätkata jäätmejaama opereerimist ning teenuse pakkumist.

AS Eesti Keskkonnateenused juhatuse liikme Argo Luude sõnul toimivad jäätmejaamad tavapraktikas koostöös kohalike omavalitsustega. Kohalike omavalitsuste kohustus on rahastada ja luua erinevaid võimalusi taaskasutatavate jäätmete äraandmiseks.

Tallinna Keskkonnaamet on otsustanud mitte pikendada lepingut Mustamäe jäätmejaama teenuse ostmiseks, kuid Mustamäe jäätmejaama suur kasutatavus ja soodne asukoht tingivad vajaduse sellise teenuse säilitamiseks linnaelanikele.

Ettevõtte sõnul jäävad jäätmejaama lahtiolekuajad ja vastuvõetavate jäätmete loetelu varasemaga võrreldes samaks, kuid linna toetuse puudumise tõttu muutub tasu eest vastu võetavate jäätmete hinnakiri.

AS Eesti Keskkonnateenused on üks Eesti juhtivaid ettevõtteid jäätmekäitluse valdkonnas, teenindades üle 100 000 kliendi ning käideldes rohkem kui 100 tuhat tonni jäätmeid aastas. Ettevõtte põhitegevusala on jäätmete käitlemine ning erinevate kommunaalteenuste osutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles