Vaata, milline näeb välja Viimsisse kerkiv Eesti suurim veekeskus!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vesikaru Veekeskus

Rajatav Vesikaru Veekeskus on Eesti suurim, veekeskuse tõmbenumbriks saab olema unikaalne interaktiivne ekspositsiooniala koos erinevate liutorude, veeatraktsioonide, lainebasseini ja väiksematele lastele mõeldud mängualaga.

Tallinna Veekeskus Vesikaru OÜ alustab 12 miljonit eurot maksva ja üle 4000 ruutmeetri suuruse interaktiivse veekeskuse rajamist. Viimsisse lisandub ca 65 uut töökohta. Keskus rajatakse Viimsi SPA ja Viimsi Kinoga külgnevale krundile aadressiga Ravi tee 1.

Vesikaru Veekeskus saab olema avastus- ja meelelahutuskeskus igas vanuses lastele ja täiskasvanutele, mis on suunatud nii välis- kui siseturistidele.

Rajatav veemaailm on unikaalne ekspositsioon, kus omavahel on integreeritud veekeskuse meelelahutus ning avastuskeskuse põnevus. Kui traditsioonilises vee ekspositsioonis külastaja märjaks saada ei tohi, siis veekeskuses on see osa mängulisest õppimisest. Kogu ekspositsiooni läbivaks elemendiks on Väike Vesikaru, ainulaadne mikroskoopiline loomake, kes elab vees ning suudab samas vastu pidada ka avakosmoses

Meelelahutusliku osa tõmbenumbriks on erineva pikkusega liutorud-atraktsioonid, millest pikemad on üle 100m.

Kogu projekt finantseeritakse  LHV Panga, Euroopa Regionaalarengu Fondi ja omafinantseeringu toel. Keskust hakkab opereerima Tallinna Veekeskus Vesikaru OÜ. Projekteerijaks on Asum Arhitektid OÜ ja ehitajaks AS Harju Ehitus. Ekspositsiooni teostajaks ideest töötavate eksponaatideni on muuseumite ja teaduskeskuste arenduse täisteenust osutav agentuur MUSEKO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles