Tallinna pimendamine lõpeb paari kuu pärast

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Liis Treimann

Järgmise aasta veebruaris-märtsis taastab linnavalitsus Tallinna tänavavalgustuse masu-eelses mahus.

«Veebruaris lülitame järk-järgult sisse kõik vahepeal välja lülitatud 7000 tänavalampi, ehk saame sellise tänavavalgustuse, nagu see oli aastaid tagasi,» kinnitas abilinnapea Kalle Klandorf linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et kindlasti on üksikuid tänavalaternaid, mis ka märtsi lõpus pimedaks jäävad, sest mitu aastat niisama seisnud lampidest on osa kindlasti rikki läinud ja neid tuleb hakata parandama ja välja vahetama. «Aga kõik lambid, mida on võimalik sisse lülitada, hakkavad selleks ajaks tööle,» lubas abilinnapea.

Järgmise aasta eelarves on tänavavalgustuse ehituseks ja renoveerimiseks ette nähtud 1,5 miljonit eurot, sel aastal kulutati selleks 900 000 eurot. «Selle raha eest vahetame kesklinnas ja põhiliselt vanalinnas välja tänavavalgustuse. Paneme vanade lampide asemele 450 led-lampi. Põhimõtteliselt jõuame tänavavalgustuse tasemega Helsingile järele. Helsingis on umbes tuhat led-valgustit, meil on praegu alla 500,» rääkis Klandorf.

Ta tõdes, et inimesed sooviksid muidugi rohkem ja kiiremini led-lampidega tänavavalgustust, aga see on küllaltki kulukas. Samas on Tallinn tänavavalgustuse osas mõnes mõttes juba Helsingist ees. «Näiteks Helsingi tänavatel on praegu veel 10 000 elavhõbedalampi, mida Tallinnas ei ole. Helsingi linn peab need lambid vastavalt eurodirektiividele järgmise aasta jooksul välja vahetama ja see läheb neile maksma umbes kümme miljonit eurot,» ütles abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles