Kokkade olümpia meeskond näitas finaali toorainet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuaris Prantsusmaal Lyonis kokkade olümpiaks kutsutud mainekal Bocuse d'Or kokandusvõistlusel osalev Eesti meeskond eesotsas võistlustulle astuva Cru peakoka Dmitri Haljukoviga presenteeris teisipäeval Tallinnas finaalvõistluse toorainet - pärlkana.

Haljukov on kokkade tippvõistluseks treeninud poolteist aastat. «Need on olnud rasked ajad, pidevalt mõtlen võistlusele,» tunnistas poolfinaalis Eestile seni kõrgeima, kaheksanda koha toonud mees. Eesti astub võistlustulle 27. jaanuaril, finaalis osaleb 22 riiki. Haljukov loodab oma tulemusega olla üle Islandist ja Norrast.

Finaalvõistluse etteantud tooraineks on pärlkana kogu sisikonnaga - mitte just igapäevane külaline eestlaste toidulaual, ent õrna liha poolest võiks see lind olla gurmeeroogade ideaalne komponent. Tooraine tutvustuseks oli Eesti meeskond valmistanud näiteks vorsti, mille komponentideks pärlkana liha ja vasika harknääre.

Eesti seob finaalvõistlusel pärlkana ja maailma kuulsaima, Fabergé muna. «Kuulsa Vene kullassepa Peter Carl Fabergé juured ulatuvad ju Pärnusse, sealt on pärit ka Dmitri Haljukov,» tutvustas teemavalikut Eestit kokakunsti edendaja, Prantsuse Kulinaaria Akadeemia liige  ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov.

Treenimisel on Haljukovil abiks Rootsi tippkokk ja Bocuse d’Or 2009 hõbemedalist Jonas Lundgren ning Eesti tippkokk Emmanuel Wille. «Oleme pidevalt omavahel kogemusi jaganud,» rääkis Wille. Lisaks on võistlejal abiks commis chef ehk noorkokk, kelleks on sel korral aasta koka tiitli laureaat, Dmitri Fjodorov restoranist Ribe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles