Tallinnas kooliteed alustavad lapsed võivad saada ranitsatoetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Sel sügisel pealinnas kooliteed alustavate laste vanematel on võimalik taotleda linnalt esimest korda kooli mineva lapse toetust.


Tänavu läheb esimesse klassi umbes 3850 väikest tallinlast. Tallinn maksab esmakordselt kooli mineva lapse toetust alates 2003. aastast. Toetust makstakse avalduse alusel lapsevanemale, eestkostjale või hooldajale. Toetuse saamise tingimuseks on, et üks vanematest on rahvastikuregistri andmetel elanud Tallinnas vähemalt aasta enne lapse kooliminekut ning laps on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linna elanik, elab toetuse taotlejaga ühel aadressil ja asub õppima Tallinna kooli.

Ranitsatoetuse suurus on 5000 krooni ning see määratakse kooli õpilaste kinnitatud nimekirja alusel. Avaldus toetuse saamiseks tuleb esitada elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale kolme kuu jooksul alates õppeaasta algusest. Soovi korral on võimalik esitada avaldus alates 13. septembrist elektrooniliselt, digitaalselt allkirjastatult.

«Kuna 2009. aastal otsustati lõpetada riiklikult 450 krooni suuruse koolitoetuse maksmine, siis otsustas Tallinna linn hakata toimetulekutoetust saavate perede lastele 500 krooni suurust kooliminekutoetust maksma,» teatas abilinnapea Merike Martinson Raepressi vahendusel. «Toimetulekutoetuse saajate arv on väga kiiresti kasvanud, nende perede jaoks on see toetus laste kooli saatmisel väga oluline,» tõdes abilinnapea.

Seda toetust makstakse avalduse alusel jooksval aastal toimetulekutoetust saanud perede üldharidus- või kutseõppeasutuses õppivatele kuni 19-aastastele lastele.

Peale selle kingib linn koostöös Punase Ristiga toimetulekuraskustega perede algklasside õpilastele 295 õppevahenditega komplekteeritud ranitsat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles