PÖFF: Võlutüdruk (Magical Girl)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alice unistab kleidist Jaapani seriaalis "Võlutüdruk Yukiko". Tema isa Luis on kõigeks valmis, et oma haige tütre unistusi täita. Juhuslikult kohtab ta Barbarat – ilusat neiut, kellel on psühholoogiline häire ja "erilised" kombed. Barbara endine õpetaja Damián, kes vabaneb just vanglast, üritab teda aidata.


See keeruline ja täpne süžee on ainult üks elementidest, mida Carlos Vermut kasutab publiku peenesse ämblikuvõrku püüdmiseks. Puhas ja terav pildikeel tutvustab vaatajale karmi ühiskondlikku draamat (see on seotud Hispaania praeguse olukorraga) meeleheitel tegelastest ummiktänavas, mis muutub järsku süngeks väljapressimislooks. Kõikehaarava ja huvitava narratiivi abil loob Carlos Vermut trilleri, mille labürint ja reeglid tõmbavad vaataja esimesest kaadrist kaasa. Meie ees on ainulaadne autor, ehe ja ülimalt osav looma ebatervislikku atmosfääri, üliandekas kasutama väljajättu ja vihjamist ning väga isiklikke viiteid (koomiksid ja Aasia kultuur). Vermutil on oskus juhatada meid inimhinge kõige süngemasse ossa. "Võlutüdruku" vaatamine on nagu pusle kokku panemine. Publik tunneb end ebamugavalt, vaadates lummatult seda tegelastevõrgustikku, kes on üheaegselt inglid ja deemonid.


"Võlutüdruk" on haiglaslik noir, tugev draama, mis üllatab vaatajaid. See on erakordne lugu, mis haarab sind algusest peale. Libe ja üllatav nagu madu, on "Võlutüdruk" film, mida sa kunagi varem näinud pole.




PÖFF / Javier Garcia Puerto




Hispaania 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles